Corendon Sport Talks’un 50. bölümüne dünya ve olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz konuk oldu. Başarıya giden yolu, zihinsel gücünü ve şampiyonluk anlarının görünmeyen tarafını anlatan Gazoz, “Asıl tatmin kazanmaktan değil, o hissi tekrar yaşayabilmekten geliyor” diyerek spora ve hayata bakışını paylaştı
50. bölümünde Mete Gazoz’u konuk eden Corendon Sport Talks, Corendon Airlines’ın uçuş destinasyonları arasında yer alan Antalya’nın simge noktaları Düden Şelalesi, Kaleiçi Limanı ve Konyaaltı’nda çekilen bu özel bölümle, izleyicileri ilham veren bir yolculuğa davet ediyor.
“Şampiyonluk 3 dakika…”
Corendon Sport Talks’un 50. bölümünde konuşan Mete Gazoz, şampiyonluk kavramına dair alışılmışın dışında bir perspektif sundu:
“Şampiyonluk dediğiniz şey aslında çok kısa sürüyor. O an yaşadığınız duygu belki 3 dakika, belki biraz daha fazla. Ama asıl mesele o değil. Benim hissettiğim şey, o noktaya gelene kadar verdiğim emeğin, çektiğim yorgunluğun bir anda bitmesi. Sonrasında ise yeniden başlama isteği geliyor. Yani ‘tamam artık oldum’ demiyorsunuz, aksine ‘daha fazlasını yapabilirim’ diyorsunuz.”
“Oku bırakmadan önce nereye gideceğini hissediyorsunuz”
Okçuluğun en kritik anına dair konuşan Mete Gazoz, performansın arkasındaki görünmeyen emeği şu sözlerle anlattı:
“O kadar fazla tekrar yapıyorsunuz ki, aslında oku daha bırakmadan nereye gideceğini hissediyorsunuz. Bu bir sihir değil. Saatlerce, günlerce, yıllarca yapılan antrenmanın bir sonucu. Eliniz, zihniniz ve vücudunuz artık aynı dili konuşuyor.”
“Atış anında duyduğum tek şey: ‘Devam et’”
Zihinsel gücün performanstaki rolüne değinen Gazoz, yarışma anındaki iç dünyasını şu sözlerle paylaştı:
“Atış yaparken dış dünyayı çok fazla duymuyorum. O an aslında en net duyduğum şey kendi iç sesim oluyor ve o ses bana sadece şunu söylüyor: ‘Devam et.’ Başka hiçbir şey yok. Ne kalabalık ne rakip ne de baskı… Sadece o an ve o ses.”
“Rakibime şunu hissettirmeye çalışırım, ne yaparsa yapsın beni yenemeyecek”
Mete Gazoz, okçuluğun yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda güçlü bir zihinsel oyun olduğunu vurgulayarak rakiplerle kurduğu psikolojik dengeyi şu sözlerle anlattı:
“Yarışma sırasında sadece kendi atışınıza odaklanmazsınız. Aynı zamanda rakibinizin psikolojisini de yönetirsiniz. Benim yaptığım şey rakibi demoralize etmek değil, onun dikkatini dağıtmak ve kontrolü elimde tutmak. Hareketlerimle, duruşumla, atış tempomla rakibime şunu hissettirmeye çalışırım: Ne yaparsa yapsın beni yenemeyecek.”
Gazoz, bu stratejinin tamamen antrenman ve tecrübeyle geliştiğini belirtirken, yarışma sırasında her detayın bir avantaj yaratabileceğini vurguladı:
“Bazen son saniyede atarım, bazen çok hızlı atarım. Rakibin ritmini bozmak önemli. Ama bunu kurallar içinde, sporun saygısını bozmadan yaparsınız. Çünkü bu iş sadece fiziksel değil, tamamen zihinsel bir mücadele.”
“Benim en büyük başarım, ‘ben de yapabilirim’ dedirtmek”
Başarıyı sadece madalyalarla tanımlamayan Mete Gazoz, asıl gurur duyduğu noktayı şöyle ifade etti:
“Benim için en büyük başarı, insanların beni izleyip ‘ben de yapabilirim’ demesi. Ekran başındaki bir çocuğun, ‘ben de çalışırsam başarabilirim’ diye düşünmesi. Madalya önemli ama bundan daha değerli olan şey ilham verebilmek.”
“Çaba göstermeyen insanlar beni rahatsız eder”
Başarıya giden yolda en önemli unsurun mücadele olduğunu vurgulayan Gazoz, bu konudaki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu:
“Pes eden insanlara bir şey diyemem. Çünkü zaten o noktada bitmiş oluyorlar. Ama mücadele etmeyen, çaba göstermeyen insanlar beni rahatsız ediyor. Çünkü o potansiyelin boşa gittiğini görüyorsunuz.”
“2028 Olimpiyatları için hedefim iki altın madalya”
Gelecek hedeflerine dair de net konuşan Mete Gazoz, Los Angeles 2028 için iddiasını ortaya koydu:
“2028 Olimpiyatları için hedefim çok net: İki altın madalya. Bu bir hayal değil, hedef. Bunun için çalışıyoruz ve hazır olacağız.”
“Benden sonra gelenlerin daha fazlasını başarması gerekiyor”
Kendi başarısını bir başlangıç olarak gören Mete Gazoz, gelecek nesillere dair vizyonunu şu sözlerle anlattı:
“Benden sonra gelenlerin daha fazlasını başarması gerekiyor. Ancak o zaman benim kazandığım madalyalar daha anlamlı hale gelir. Yoksa sadece ‘geldi, kazandı ve gitti’ olarak kalır.”
Spora değer katan yayın serisi: Corendon Sport Talks
Havacılık ve turizm sektörlerinde pek çok yeniliği hayata geçirerek milyonlarca misafirini hayallerindeki tatil destinasyonlarına uçuran Corendon Airlines, hayata geçirdiği Corendon Sport Talks video serisinin 50. bölümünü yayınladı. Sporun birleştirici gücünü merkeze alan bu özel projede, Türk spor tarihine iz bırakan isimlerin ilham verici hikâyeleri ekranlara taşınıyor.
Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP
adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin
yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma
ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından
kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Bu haber henüz yorumlanmamış...
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız
üzerinden yapın hemen onaylansın...