ABD’de Amazon Prime Air adına 21 Air tarafından işletilen 2I7598 sefer sayılı Boeing 767-300ER kargo uçağının, Miami Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra 30 numaralı pistten çıktığı bildirildi. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
Porto Riko’daki Luis Muñoz Marín Uluslararası Havalimanı’ndan kalktığı belirtilen uçak, Miami'ye inişte pistin sonunu aştı ve havalimanı dışındaki karayoluna çıktı. Burada birden fazla araca çarparak bir otoparkta duran uçakta yangın başladı. Kazada mürettebatın sağ kurtulduğu ancak uçağın çarptığı araçlarda bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.
Kaza anında bölgede şiddetli fırtına olduğu ifade edildi.
Olayın ardından Miami Uluslararası Havalimanı’ndaki tüm pist ve taksi yollarının geçici olarak kapatıldı. Yetkililer, bugün Miami’den uçuşu bulunan yolculara havalimanına hareket etmeden önce uçuşlarının son durumunu doğrudan havayollarından kontrol etmeleri çağrısında bulundu.
Federal Havacılık İdaresi-FAA, Miami Havalimanı’nı yeni bir talimata kadar kapatıldığını duyurdu.