İstanbul ile Dubai arasında haftada 7 olan sefer sayısını 11’e çıkartma kararı alan Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Türk hostes alacak.
Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Birinci, artan talebe paralel olarak İstanbul ile Dubai arasında haftada yedi olan sefer sayısını 26 Ekim’den itibaren 11’e çıkartma kararı aldıklarını söyledi. Kış aylarında insanların tatil için yakın ve sıcak tatil bölgelerine gitmek istediklerini belirten Birinci, gelebilecek talepleri karşılayabilmek için uçuşları arttırma kararı aldıklarını açıkladı.
İstanbul-Dubai arasında karşılıklı olarak haftanın her günü yapılan seferlere ek olarak Salı, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri dört yen uçuş koyduklarını açıklayan Birinci, bu yeni uçuşlarda ekonomi sınıfı uçak biletinin vergiler hariç 355 Avro’dan satışa sunulduğunu kaydetti. Emirates’in 1987 yılında başlayan İstanbul uçuşlarının başarılı bir grafik çizerek sürekli yükseldiğini belirten Birinci, 2007 yılında İstanbul’dan farklı uçuş noktalarına 90 bin yolcu taşıdıklarını ve yaklaşık 27 milyon Avro ciro yaptıkları söyledi.
TÜRK HOSTES ARIYORUZ
Emirates’in dünyadaki değişik milliyetlere mensup 30 bin çalışanı bulunduğu anlatan Birinci, şirkette 50’ye yakın Türk kokpit ve kabin ekibinin görev yaptığını söyledi.
Türkiye’den hostes alımı için 18-19 Ekim’de İstanbul ve İzmir’de ilana çıkacaklarını belirten Birinci, “Türkiye’de her dört ayda bir yapılan bu alımlarda bir sınırlama yok. Bir kişi de alabiliriz, 200 kişi de. Kriterlerimize uygun kişilerle çalışmak istiyoruz” diye konuştu.