Nijerya Abuja Nnamdi Azikiwe Havalimanı'ndan Frankfurt’a uçacak olan Lufthansa uçağının 45 yolcusu, hiç hesapta olmayan bir neden yüzünden seyahatlerini Pazar gününe ertelemek zorunda kaldı.
Nnamdi Azikiwe Havalimanı pistinin son metrelerinde oluşan bir göçük nedeniyle Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi bu alanın güvenlik şeridiyle çevrilmesi talimatını verdi. Bu nedenle uçaklar 3610 metrelik pistten normalden daha kısa mesafede kalkış yapmak zorunda kaldı. Lufthansa’ya ait Frankfurt seferini yapacak olan Airbus A330 tipi uçağın 200 yolcusu bulunuyordu. Uçağın maksimum kalkış ağırlığı ve daha kısa pist mesafesine ilişkin hesaplar yapıldıktan sonra 45 yolcunun seyahatlerinin ertelenmesi, 200 yolcu bagajının da uçaktan boşaltılması kararlaştırıldı.
Seyahatleri ertelenen 45 yolcu, konaklamaları için Lufthansa görevlileri tarafından Abuja Continental Hotel'e götürüldü. Bu yolcuların Pazar günü Frankfurt’a uçabilecekleri bildirildi.
Öte yandan Lufthansa pilotlarının, Abuja Nnamdi Azikiwe Havalimanı yetkilileri tarafından pistteki göçükle ilgili olarak, daha önceden bilgilendirilmediği iddia edildi.