United Airlines’a ait bir Boeing 777-200, UA804 sefer sayısıyla Tokyo Haneda’dan Washington Dulles Havalimanı’na 13 saatlik uçuşu, eğlence sistemi, Wi-Fi ve koltuk güç bağlantısı olmadan tamamladı.
United Airlines mühendislerinin, Tokyo’da arızayı giderememesi üzerine pilotlar uçağı, tüm dijital hizmetlerden yoksun olarak uçurmak zorunda kaldı. Mürettebat kalkıştan hemen önce yolculara sistemlerin çalışmayacağını duyurdu. Ancak bu sistemler uçuş güvenliğini etkilemediği için, FAA’nin Minimum Equipment List (MEL) kuralları gereği uçak yasal olarak uçuşu gerçekleştirdi.
Yolcular 13 saat boyunca ekran, internet veya cihaz şarjı olanağı olmadan seyahat etti.
United Airlines’tan Açıklama
Şirket, olayın uçuş güvenliğini etkilemediğini ve yolcuların güvenli şekilde Washington’a ulaştığını belirtti. Ancak bu durum, United’ın “premium hizmet” hedefiyle çelişti.